Afford Fordító- és Tolmácsiroda Kft.

Történet

Az Afford Fordító- és Tolmácsiroda 2004 óta nyújt kiváló minőségű fordítás- és tolmácsszolgáltatást kedvező áron üzleti, műszaki, orvosi és magáncélokra vállalatoknak, szervezeteknek, nemzetközi nyelvi szolgáltatóknak és magánszemélyeknek. A kiváló ár-érték arány mellett az irodát tapasztalt szakfordítók és tolmácsok, fejlett fordítást támogató technikai háttér és ügyfélközpontúság jellemzi.

Az Afford alapötlete díjat nyert a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem 2003-as hallgatói vállalkozásfejlesztési programján. Ez finanszírozta a fordítóiroda beindítását.

Az egyetemi program vezetői az Affordra rendszeresen hivatkoznak jó gyakorlatként:

„A jó piacválasztást igazolja, hogy már az alakulást követően volt megrendelésük, árbevételük, és joggal bizakodtak abban, hogy némi marketing után mind több potenciális megrendelő figyel fel rájuk, válik megbízójukká.Érdemes megemlíteni, hogy megbízóként már az egyetem, illetve szervezeti egységei is megjelentek. Hamarosan partnerségi ajánlattal kereste meg őket egy konkurensük, egy nagyobb, tőkeerős fordítóiroda, amelynek keretében nemcsak friss tőkéhez juthatott a cég, de a piacát is jelentősen kibővíthette. Ennek az önállóság részleges feladása volt az ára. Hosszas tanakodás után elfogadták az ajánlatot, és ma Afford Fordító- és Tolmácsiroda Kft. néven találjuk őket a piacon.”

Új Pedagógiai Szemle, 2006. április

A projekttel és annak kapcsán az Afforddal foglalkozott többek között a Munkaadó Lapja 2007. novemberi, és a Figyelő 2007. december 10-i száma is.

Az egyetemi projektből kinőtt fordítóiroda már az első évben nyereségesen működött, növekedésnek indult, aminek a finanszírozásához szakmai befektetőket keresett. 2006-ban a fordítói piacon aktív tulajdonosok szálltak be az Affordba. A friss szemlélet így profi gyakorlattal, valamint fordításpiaci és fordítástechnológiai tudással párosult.

Az Afford folyamatos növekedéssel évek óta tartja helyét a legnagyobb magyar fordítóipari szereplők között az éles piaci versenyben.

Mindig nagyon elégedettek vagyunk a munkájukkal és a kedves hozzáállásukkal.

Öröm Önökkel együtt dolgozni!

Ők is a megrendelőink